Ojja

Ingredience (pro 4 osoby):

 

8  vajec

8 čerstvých rajčat

4 velké cibule

4 bílé papriky (

mohou být i pálivé)

8-12 stroužků česneku

1/2 kávové lžičky drceného kmínu

1-2 kávové lžičky harissy

2 polévkové lžíce rajčatového pyré

olivový olej

sůl a pepř podle chuti

 

 

 Cibuli, rajčata a papriky nakrájíme na drobné kostičky, přidáme prolisovaný česnek. Vložíme na pánev s rozehřátým olejem. Přidáme rajčatové pyré, kmín, sůl, pepř a harissu. Přidáme 1-2 polévkové lžíce vody a necháme asi 20 minut dusit. Přidáme vejce a vaříme, dokud nebudou hotová. Nemícháme! Podáváme s chlebem či bagetou. Můžeme přidat na kostičky nakrájenou klobásu či uzeninu.