Ojja
Ingredience (pro 4 osoby):
8 vajec
8 čerstvých rajčat
4 velké cibule
4 bílé papriky (
mohou být i pálivé)
8-12 stroužků česneku
1/2 kávové lžičky drceného kmínu
1-2 kávové lžičky harissy
2 polévkové lžíce rajčatového pyré
olivový olej
sůl a pepř podle chuti
Cibuli, rajčata a papriky nakrájíme na drobné kostičky, přidáme prolisovaný česnek. Vložíme na pánev s rozehřátým olejem. Přidáme rajčatové pyré, kmín, sůl, pepř a harissu. Přidáme 1-2 polévkové lžíce vody a necháme asi 20 minut dusit. Přidáme vejce a vaříme, dokud nebudou hotová. Nemícháme! Podáváme s chlebem či bagetou. Můžeme přidat na kostičky nakrájenou klobásu či uzeninu.